Bűnmegelőzési Információs Pont Vecsésen

A vecsési Praktiker Áruházban felállított bűnmegelőzési információs ponton 2018. március 28-án 14 óra és 18 óra közötti időben a rendőrök vagyonvédelmi tanácsokat adtak az érdeklődőknek. 


 A vecsési Praktiker Áruházban felállított bűnmegelőzési információs ponton 2018. március 28-án 14 óra és 18 óra közötti időben a rendőrök vagyonvédelmi tanácsokat adtak az érdeklődőknek.

 A prevenciós szakemberek Bába János r. őrnagy Maglódi Rendőrőrs parancsnoka és Bicskei Alexandra r. törzsőrmester bűnmegelőzési előadó a rendőrség bűnmegelőzési és vagyonvédelmi programjainak keretében adtak hasznos tanácsokat a résztvevőknek az áldozattá válás megelőzése érdekében.

 A rendőrök az Információs Pontnál több mint 50 főnek hívták fel a figyelmét a telefonos csalásokra, valamint az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekre és ezek megelőzésének lehetőségeire. A hasznos tanácsok és kiadványok mellé az érdeklődők egy csésze kávét és több ajándékot is kaptak. A rendezvényen hat fő, a bűnmegelőzési tesztlap sikeres kitöltését követően, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által biztosított ajándékot vehetett át.

 A témával kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi ajánlásokat teszi:

Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon, valamint a több ponton záródó biztonsági ajtókat részesítse előnyben a beépítések alkalmával.

A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését megakadályozza. Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is.

Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket.

Regisztráltassa ön is kerékpárját a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést.

forrás: police.hu
Close Menu