Amiben az iPhone biztosan veri a Samsung Galaxyt

Az Apple mobiljai használtan is sokkal jobban őrzik az értéküket, mint a Samsung modelljei.


Aki nem akar vagyonokat költeni egy új iPhone-re, inkább egy használt modellt venne olcsóbban, annak a számára van egy rossz hírünk: az összes mobil közül az iPhone-ok értéke csökken legkevésbé a használat során.

Egy friss amerikai felmérés szerint az eredetileg ezer dollárért forgalmazott iPhone X-ek kilenc hónappal később, használtan is átlagban 690 dollárért kelnek el, tehát csupán 30,93 százalékot veszítenek értékükből.

Ezzel szemben a Galaxy S9, amely a Samsung csúcsmodelje volt, és újonnan 720 dollárba került, kilenc hónappal később, használtan csak 290 dollárért adható el, ami közel 60 százalékos értékvesztés.

Az elemzés szerint a használt iPhone-ok ára akkor esik a legnagyobbat, amikor új modellel jelentkezik az Apple. Az iPhone 8-ok teljes árcsökkenésének 78,89 százaléka az XS/XR modellek bejelentését követő három hónapban ment végbe. Az iPhone 8 Plus-nél ez az érték 69,37, az iPhone X-nél 69.99 százalék volt ugyanezen időszakban.

Az adatok szerint a Galaxy S-ek jelentik a legrosszabb befektetést: az S9 például egyetlen hónap alatt 41,66 százalékot értéktelenedett.

forrás: computerworld.hu
Close Menu