Olajbogyó - fogyókúrázóknak

Az olajfa, melynek gyümölcse az érett, 56% olajat tartalmazó olajbogyó, a mediterrán világ egyik legkorábban nemesített gyümölcsfája, története mintegy hatezer évre tekint vissza.


Mind az olívabogyó, mind pedig olaja igen fontos szerepet játszhat az egészséges étkezési szokások kialakításában, amennyiben szeretnéd hasznos, telítetlen zsírsavak segítségével felvenni a versenyt a szív- és érrendszeri problémák, valamint az azokkal ördögi kört alkotó elhízással szemben.

Az olívában található telítetlen zsírsavak gátolják a zsírok lerakódását, védik az érrendszert a meszesedéstől, csökkentik a magas vérnyomást, és a trombózis megelőzésére is alkalmasak.
Mindemellett az olívabogyó fogyasztása a fogyókúra során is hasznos lehet, ugyanis amellett, hogy értékes tápanyagokkal látja el testedet, energiát biztosít, fokozza az anyagcsere-működést, lényegesen javítja az emésztést, továbbá gyorsan eltelít, így nem fenyeget az a veszély, hogy többet eszel a kelleténél.

 Az olívabogyónak továbbá nyugtató hatása van, illetve gyomor- és bélpanaszok, görcsök csillapítására is bevetheted. A szakemberek szerint szervezetednek ezen jótékony hatások érdekében, illetve az ártalmas folyamatos megelőzéséért naponta körülbelül kettő-három evőkanál olívaolajra lenne szüksége.
Close Menu