A DC univerzum szembe megy a megszokott komor hangvétellel, és gyerekfilmmel bizonyít

Az előzetes alapján sokaknak felcsillant a szeme, hogy a DC is bepróbálkozik a Deadpool sikerével, és egy paródia jellegű, vígjátékosra vett figurát rak be a saját univerzumába. Kicsit döcögősen, de a terv sikerrel járt.


A film nagyon nehezen indul be. Billy Batson karakterének bemutatása számomra izzadságszagú volt, és a kapott poénok is alulteljesítenek. Egy bő fél óra, majd megkapjuk Shazamot, mint szuperhőst. Innentől viszont nincs okunk panaszra.

A Tom Hanks nevével jelzett Segítség, felnőttem! c. film sikerét meglovagolva a legjobb poénokat durrantják el (az előzetesbe is főként innen kerültek jelenetek). Itt éreztetik velünk a legjobban, hogy véletlenül sem kell komolyan gondolni ezt a filmet. Ez egy gyerekfilm! A Shazam! egyik legjobb tulajdonsága a főszereplő, Zachary Levi. Egy percig nem tudunk kételkedni afelől, hogy egy 15 éves kissrác van a felnőtt testben.

Elviszi a show-t gyermeki játékával. Mark Strong is kiemelkedő, de ő kisujjból kirázza a szupergonosz szerepet, és ezzel meg is van ő és Shazam között a kontraszt. Közös jelenetükön garantált a szórakozás.

A DC univerzum szembe megy a megszokott komor hangvétellel, és gyerekfilmmel bizonyít

A DC megmutatta a másik oldalát, hogy nem mindig a komor hangulat dominál. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy egy felnőtt nézőt maradéktalanul ki tudna szolgálni. A gyerekfilm megnevezés végigkíséri a filmet, és helyenként ez már negatívumként funkcionál. Például a hét főbűn alakjai a végső csatáknál engem már roppant mód idegesítettek.

Szerethető, családi drámával megfűszerezett szuperhős mozi lett a Shazam!, ami színesíti kicsit a DC univerzum tagjait. Vevő vagyok a folytatásra, kisebb hibáiból – bízok benne – tud építkezni a film, és ,,kicsiknek-nagyoknak” egy szórakoztató képregény adaptációt hoznak össze.

forrás: mafab.hu
Close Menu