Amerika újra embert küld a Holdra

Az amerikai elnök arra utasította a NASA-t, hogy 2024-ig ismét juttasson ember a Holdra. Az ügynökség most arra törekszik, hogy felgyorsítsa az emberiség visszatérését a Hold felszínére – olvasható a NASA honlapján.


Nagyratörő és ambíciózus feladatot kapott az űrhivatal az elnöktől – mondta el Jim Bridenstine, a NASA munkatársa. A szakemberek adottak a feladat megvalósításához. Most csak kétpárti támogatásra és további erőforrásokra van szükség a célok eléréséhez – tette hozzá.

Bridenstine április elején megerősítette a 35. Űrszimpóziumon, hogy az ügynökség azt javasolta, továbbra is dolgozzanak a szakértők azokon a terveken, amelyek mihamarabb lehetővé tehetik, hogy ismét űrhajósok lépjenek a Hold felszínére.

A cél érdekében korábban létrejött az állam és a magánszféra közötti együttműködés, amely közvetlenül együtt dolgozik az amerikai vállalatokkal és űrhajósokkal, ezzel is felgyorsítva a visszatérést. Elhangzott továbbá, hogy a Déli-sark továbbra is a kutatási területük marad.

Annak érdekében, hogy a következő öt évben elérjék a kitűzött célt, két fázisban folytatódik az újbóli holdra lépés előkészítése. Bridenstine elmondta, hogy először arra összpontosítanak, hogy minél gyorsabban eljuttassák a következő férfit és az első nőt az égitest felszínére. 2028-ig pedig szeretnének fenntartható küldetéseket megvalósítani.

Ahhoz, hogy ezt megtegyék, szükségük van egy erőteljes amerikai szupernehéz hordozórakétára (Space Launch System), amely felhasználja az űrsikló program alkatrészeit, és ezáltal újra felhasználhatóvá válik, és utat nyit a mély űr felfedezésére is – tette hozzá.

forrás: autoszektor.hu
Close Menu