Ezért hizlal a jó párkapcsolat

A dolog azért is meglepő, mert a párok általában egészségesebben táplálkoznak.


Stephanie Schoeppe foglalkozott ezzel a témával, aki a Central Queensland University kutatója. Ő úgy találta, hogy a kapcsolatban élők szívesen esznek együtt, az étkezés ugyanis minőségi együtt töltött időnek számít.

Ezek során egészségesebben esznek, de nagyobb adagokat, mint a szinglik, akik ha esznek is, épphogy csak bedobnak valamit. Amellett persze nem ment el Schoeppe sem, hogy a pároknak senkit nem kell már elcsábítaniuk a csodás alakjukkal, ezért jobban belefér nekik pár plusz kiló.
A boldog párok egészségesen esznek, de nehezebbek is. Ez a kutatásunk eredménye, ami többnyire megegyezik a korábbi kutatások eredményeivel ebben a témában.
– mondta Schoeppe, aki a csapatával tizenötezer felnőtt alanyt vizsgált, ennek köszönhetően pedig alapos eredményt értek el ebben a témában. Már tervezik is a következő kutatást, ami a párok egészséges étkezéséről szól majd, különböző életkorokban.

Egy pszichológus, Wyatt Fisher, aki ugyan nem vett részt a kutatásban, hozzátett pár dolgot. Szerinte a pároknak mindenképp beszélniük kell a hízásról, ugyanis nem biztos, hogy mindenki jól reagál a változásra.

Proaktív hozzáállást ajánl, tehát a pároknak érdemes már azelőtt megvitatniuk a dolgot, mielőtt hízásnak indulnának a boldogságukban.

forrás: nuus.hu
Close Menu