Húsvéti töltött paprika

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető , de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. 


-Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. 
- A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg krémsajt
- 25 dkg sonkás szalámi
- 4 főtt tojás
- 1 csapott evőkanál mustár
- só, őrölt bors ízlés szerint
- kb. 12-15 paprika, mérettől függően 
Elkészítés:
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük. 
Tipp:
Elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény. Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
Close Menu