Júniusban újra megrendezik Dabason az FC Barcelona nyári focitáborát

Júniusban negyedszer rendezik meg Dabason az FC Barcelona nyári focitáborát, amelyen kétszázharminc 6-16 éves gyerek vehet részt - mondta el a település polgármestere hétfőn az M1 aktuális csatornán.
 

Kőszegi Zoltán közölte: még 25-30 hely van, online lehet jelentkezni a Barca Academy Camp elnevezésű rendezvényre.
   
A tábor - hangsúlyozta - elsősorban az FC Barcelonáról szól, amely a katalán csapat futballfilozófiáját hozza el egy hétre Magyarországra. A gyerekeknek négy edzésük van naponta, emellett elméleti foglalkozásokon vesznek részt, sporttörténetet és nyelvet is tanulnak.
   
A táborba hét edző érkezik Barcelonából; minden csoportnak van egy magyar edzője és három-három csoportot - legfeljebb 30-36 gyereket - felügyel egy Barcelona-edző - ismertette.
   
A polgármester szólt arról is, hogy miután egy dabasi kisfiú bejutott az FC Barcelona futballiskolájába, megkeresték a katalán sztárcsapatot az együttműködés reményében, és két évig tartott, mire eljutottak az európai igazgatóhoz. Miután megegyeztek, a katalánok nagyon elégedettek voltak a helyszínnel, pedig az ilyen táborok jobbára olyan nagyvárosokban vannak, mint például Amszterdam vagy London.

forrás: MTI
Close Menu