A NASA eldöntötte, hogy milyen házakat fognak építeni a Marson

Korábban már írtunk róla, hogy a NASA nagyszabású versenyt hirdetett, amelyben a résztvevőknek olyan épületet kellett tervezniük, amely a Marson is könnyen felépíthető pusztán 3D-nyomtatással. Most kihirdették a győztest.


Az amerikai űrügynökség egy viszonylag egyszerűbb megoldást, a New York-i AI SpaceFactory gúláját hozta ki győztesként, és rögtön hozzájuk is vágtak ötszázezer dollárt. A Marsha egyébként nem véletlenül ennyire egyszerű, ugyanis ezt lenne a legkönnyebb felépíteni, ami a nem túl barátságos környezetben eléggé fontos szempont.


Az biztos, hogy a pénz nem megy rossz helyre, ugyanis a győztes cég a sikeren felbuzdulva azt tervezi, hogy létrehozzák a Marsha földi megfelelőjét: a Terát teljes mértékben lebontható anyagokból lehetne 3D-nyomtatással felépíteni, így egy gyorsan és olcsón felépíthető házat kapnánk, nulla építési törmelékkel.

Mars-viskót tervezni mostanában eléggé népszerű, többek között a Xiaomi és a National Geographic is nekiveselkedett, de nyilván a NASA szava ezen a téren kicsit többet nyom a latba.

Elon Musk személyesen fog elutazni a Marsra és valószínűleg soha nem tér vissza.


forrás: player.hu
Close Menu