Látványos és menő új funkciót kapott a Google mobilos keresője

A Google a kiterjesztett valóság segítségével "dobta fel" a keresőjét, amit nemcsak oktatási célra lehet majd jól használni.

Magyar idő szerint kedden délután startolt el a Google szokásos éves I/O fejlesztői konferenciája, ahol a cég szakemberei számos újdonságról rántják le a leplet. Az idei évben a kereső is kiemelt figyelmet kapott, amibe több új funkció is érkezik.

Az egyik ilyen újdonság, hogy a kamera és a kiterjesztett valóság összefésülése a keresésekkel. Ennek köszönhetően 3D-s modellek jelennek meg a keresési eredmények között, amit elsősorban a tanulás terén lehet majd hasznosítani, de minden bizonnyal a különböző vásárlások előtt is jó szolgálatot fog tenni – például úgy, hogy egy ruhát először "virtuálisan" próbálunk fel, hogy megnézzük, hogyan áll(na) rajtunk.

Előbbire példa (és a szolgáltatás evolúcióját is jól megmutatja), hogy a shark (cápa) szóra keresve már nemcsak elolvashatjuk a szokásos információkat, de a kiterjesztett valóság segítségével meg is nézhetjük, hogy a valóságban mit is jelentene az 5+ méteres mérete.

A Google a hasonló tartalmak megjelenítéséért már összefogott többek között a NASA-val, a Samsunggal és a Volvóval is.

Kapott egy frissítést a kereső régebbi mobilokra optimalizált változata, a Google Go is. Ez gyakorlatilag a Google Lens applikáció funkcióját hozza el ezekre a készülékekre, így lehetővé válik például az is, hogy egy szövegre irányítsuk a kamerát, amit aztán a szoftver a kiválasztott nyelvre le is fordít.

forrás: hvg.hu
Close Menu