Tereprali - Részvételi rekord a hétvégi ötödik Riverside Baján

Az eddigi részvételi rekordot megdöntve öt ország 66 versenyzője áll rajthoz az ötödik alkalommal sorra kerülő Riverside Baja elnevezésű terepralis viadalon, amely pénteken kezdődik és szombaton ér véget Magyargencsen és környékén.

 
A szakág legjobb magyar képviselői mellett Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Németországból is neveztek a versenyre, amelyet 2014-ben rendeztek meg először, s most - amint az a szervezők közleményéből kiderül - újra az első alkalommal érintett településeket vonták be a programba. A viadalon, amely a Közép-európai Zóna Kupa és a nyílt magyar tereprali-bajnokság soron következő futama - rajthoz áll többek között a Dakar-ralin többször részt vevő cseh Miroslav Zapletal is.
"A tavalyi évhez hasonlóan ismét Magyargencs a központ, de érintjük Kemenesszentpétert, Pápocot, az idén ezeréves Kemenesmagasit, valamint Kemeneshőgyészt is, utóbbi négy része lesz annak a 70 km hosszú, nehéz és folyamatos ritmusváltásokkal tűzdelt gyorsasági szakasznak, amelyet kétszer az óramutató járásával ellentétesen, majd kétszer azzal megegyezően teljesít a mezőny" 
- idézte a közlemény Garamvölgyi Zoltán főszervezőt.
   
Szombaton négy utánpótlás-versenyző kap lehetőséget két gyorsasági szakaszon arra, hogy éles versenyben csiszolja tovább tudását.
   
A nézők mindkét napon ingyenesen tekinthetik meg a száguldást, a gyermekek számára pedig a szervezők biztosítják, hogy testközelből láthassák a versenyzőket, versenyautókat és motorokat.

forrás: MTI
Close Menu