Változtattak a parkolási renden, miután a Tiborcz család a közelbe költözött

A Népszava szerint a japán nagykövetségnél tábla figyelmezteti az oda érkezőket, hogy kevés a parkolóhely, így jobb, ha taxival vagy tömegközlekedéssel érkeznek. 


A lap azt írja, korábban nem volt ilyen gond, a követség mellett lévő kis zsákutcában ugyanis könnyedén leparkolhattak a követség alkalmazottai és vendégei. Annál is inkább, mert oda egy tábla szerint kizárólag a japán nagykövetség járművei hajthattak be.

Csakhogy ezt "lakossági kérésre" felülvizsgálták, miután a Tiborcz család beköltözött a japán nagykövetséggel szembeni villába. Tiborcz István 2017. júniusában vette meg az épületet, és a hozzájuk érkező vendégek a Népszava szerint egyre gyakrabban használták parkolásra azt a területet, amit korábban a követségre érkezők.

Ezután az a tábla is eltűnt, ami kizárólag a japán nagykövetség járművei számára engedélyezte a behajtást.

A Budapest Közút Zrt. a Népszavának azt írta, a kis utca forgalmi rendjét lakossági megkeresésre, tavaly októberben vizsgálták felül. "A korábbi forgalmi rend csak a zsákutcában lévő Japán Nagykövetség járművei számára engedélyezte a behajtást, ami egy közterületi utca esetén jogi szempontból nem volt alátámasztható megoldás, így a felülvizsgálat során a célforgalom számára engedélyeztük a behajtást" - írták.

A Népszava szerint más táblákon is változtattak.
A japán nagykövetség oldalára várakozni tilos jelzések kerültek ki, a Tiborcz-villa oldalára viszont olyanok, amik négy órára megengedik a várakozást, így a parkolást is.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Close Menu