Végre egy iga­zán jó hír ér­ke­zett a rep­tér kö­ze­lé­ben lakók szá­mára

Ki­de­rült, me­lyik te­rü­le­ten kér­he­tik a la­ká­sok nyí­lás­zá­ró­i­nak szi­ge­te­lé­sét Fe­ri­he­gyen: el­ső­sor­ban a fő­vá­ros 17. és 18. ke­rü­le­tét, va­la­mint Üllőt és Ve­csést érinti a prog­ram. Közel ezer ház kap szi­ge­telő üveg­ré­te­get vagy új nyí­lás­zá­ró­kat.


Ahogy arról a ripost  beszámolt, Ferihegy üzemeltetője, a Budapest Airport ablakszigetelési programot hirdet a reptér környékén élők számára. Azon lakóknak, akik kérik, az ablakukon plusz szigetelő üvegréteget helyeznek el.

Ezzel a 6 milliméteres réteggel mintegy 10-12 decibellel csökkenhet a repülők által keltett zaj. A plusz üvegnek hőszigetelő hatása is lesz, ami télen jól jöhet a fűtésszámla befizetésekor. Ha szükséges, az egész ablakot kicserélik.
Az üveget és a szerelés díját a lakóknak nem kell kifizetniük.
A szigetelési program nem újdonság, korábban volt már rá példa. A 18. kerületben élő Béres házaspár ablakait is akkoriban cserélték ki.
„Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még volt Malév, cseréltek már nálunk ablakot a repülők zaja miatt” 
– magyarázta lapunknak Béres József, akinek a háza felett alig száz méterrel szállnak el a landoló repülőgépek. ­
„Azóta sokat fejlődött a technológia, a gépek pedig egyre hangosabbak, ezért most is beadjuk a jelentkezést. A feleségemmel itt élünk évtizedek óta, de évről évre egyre kellemetlenebb a helyzet. Még jó, hogy a főpolgármesternek köszönhetően legalább éjszaka nem fognak itt röpködni!”

forrás: ripost.hu
Close Menu