Bitcoinon bukta el a vagyonát Dagobert bácsi

A bitcoin rajongói nem teljesen elégedetlenek a képregénnyel. Vannak, akik szerint menő, hogy Dagobert ennyire ezredfordulékony módon fektetett be pénzt.


A holland kapitalizmus érdekes dolog. A Németalföld a történelme során hajós, kereskedő, szállítmányozó országként működött. Persze ne felejtsük el nekik azt sem, hogy a nyugati gyarmatosító nemzetek cégei közül is kiemelkedett kegyetlenségben a Holland Kelet-indiai Társaság (VOC). De ugorjunk a mára.

A héten azzal jelent meg a Donald Duck képregény holland kiadása, hogy Dagobert bácsi minden vagyonát elvesztette mert kriptovalutába fektetett. Még a sztori hagyomáyos bűnözői, a Beagle fiúk is hitetlenül néznek a képregény borítóján, hogy Dagobert legendás vagyona elúszott.

Az internetes értékelések szerint a pénz egy áramkimaradással úszik el. Szóval a képregény írói nem bonyolították túl a történetet. Ugyanakkor több olyan utalást is elhelyeztek a történetben, ami miatt a kriptopénzben hívők is maguknak érezhetik a történetet. A bitcoint bemutató fiatal befektető neve például egy fizetési módszer nevét rejti.

További részleteket a Bitcoin témájú Reddit vonatkozó topikjából lehet begyűjteni, remek beszélgetés zajlik ott.

forrás: fintechradar.hu
Close Menu