Meggyes-túróhabos pohárkrém

A meggy beérett, így az egyik hozzávaló máris adott volt. A hűtőben pedig akadt egy csomag túró, és a kifogyhatatlan tejszín...... 

A pohárkrém így aztán pikk-pakk elkészült, majd tálalásig a hűtőben pihent. Ezalatt az ízek jól összeértek, és amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott.

Hozzávalók a meggyes réteghez:

50 dkg magozott meggy
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
1 ek cherry brandy aroma
1/2 mk őrölt fahéj


A kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és az aromát, majd néha megkeverve, addig főzzük míg besűrűsödik.

Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet.

Túrós-habos rész hozzávalói:

25 dkg túró
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl Hulala (v. habtejszín)


A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.  (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük)

Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet.

Az ízesített túrónak a felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön.

Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön és az ízek is jól összeérjenek.

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.

forrás: gizi-receptjei.blogspot.com
Close Menu