Őrizetbe vették az eltűnt vállalkozó ismerősét

Május végén őrizetbe vettek egy 52 éves férfit a maglódi luxusautó-szerelő, Pintér Gyula eltűnésével összefüggésben – tudta meg a Bors. A jelek arra utalnak, hogy ezt  a személyt azóta le is tartóztatták.

Teljes hírzárlat mellett nyomoz a rendőrség a 41 napja eltűnt Pintér Gyula ügyében. Ismeretes, a luxuskocsikat szerelő vállalkozónak azután veszett nyoma, hogy a műhelyénél beszállt a Hummerjébe és a kutyájával előbb az otthonába, majd ismeretlen helyre távozott. A terepjárót másnap egy rejtélyes idegen visszavitte a férfi házához, a vállalkozó Répa nevű vizsla pedig Szlovákiából került elő napokkal később.
Az utolsó napon is járt nála az idegen
Pintér Gyula Gyömrőhöz közeli műhelyébe rendszeresen bejárt egy férfi. Információink szerint így volt ez május 10-én, Pintér Gyula eltűnésének a napján is. Információnk szerint L. aznap biciklivel érkezett a műhelyhez. A kamerafelvételeken jól látszik: a távozása után néhány perccel Gyula a műhely előtt parkoló Hummerjébe tette a vizsláját, majd elhajtott. Azóta senki sem látta. A családja három nappal később tett bejelentést a rendőrségen. Napokig eltűnésként kezelték az ügyet, azután személyi szabadság megsértésére minősítették azt. Május 20-án még azt is közölték, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Úgy tudjuk, hogy Pintér Gyula az eltűnése előtti éjszakán egyórás telefonbeszélgetést is folytatott a másnap a műhelyénél megjelenő illetővel.

Átfésülték az erdőt és a gyümölcsöst
A Pintér Gyula műhelyének környékén élők nyílt titokként be­szélnek arról, hogy a férfi eltűnésével kapcsolatban őrizetbe vettek a rendőrök egy közelben élő em­bert. Az 52 éves L. ta­nyájához egy hosszú föld­út vezet, az épületet magas fák határolják. Ahogyan a közelben élők is mondták, a nagykaput és az épület belső ajtaját is rendőrségi zár alá helyezték május 28-án. A porta kevesebb, mint két kilométerre fekszik Gyula műhelyétől.
– Az elmúlt hetekben rengeteg rendőr lepte el a háza melletti gyümölcsöst és az erdőket. Több furgonnal érkeztek, majd csatárláncban, keresőkutyákkal fé­sülték át a terepet lépésről lépésre – mesélte a Borsnak a szomszédos utcában élő asszony. A kutatók egy idő után felhagy­tak a kereséssel. Emberi maradványokra nem bukkantak, csupán egy elásott vad tetemére találtak.
L.-hez köthető helyen rögzítettek mintát
A Bors információi szerint őrizetbe vétele után L. megtagadta a hazugságvizsgálatot. Úgy tudjuk, hogy ráadásul egy hozzá köthető helyen azonosítani tudták Pintér Gyula kutyájának DNS-maradványait.
Értesüléseinkkel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, ahol nem erősítették meg, de nem is cáfolták azokat. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás alezredes azt írta: értesüléseinket nem kommentálják, a folyamatban lévő nyomozás részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem adnak tájékoztatást. Így azt sem közölték, hogy az ügy minősítése megváltozott-e esetleg ember­ölésre.
Megkerestük a Pest Megyei Főügyészség és a Budapest Környéki Törvényszék szóvivőit is. Arról érdeklődtünk, hogy az őrizetbe vett férfinak elrendelték-e a letartóztatását, de a nyomozás érdekeire hivatkozva szintén nem kaptunk választ. Mindenesetre a tanyájánál május vége óta nem látták a férfit, mi is csak a lezárt portát találtuk. Ez pedig arra utal, hogy nincs szabadlábon, előzetes le­tartóztatásba helyezhették.

forrás: bors
Close Menu