Poór Péter szerint Szécsi Pál nem Domján Edit miatt végzett magával

Szécsi Pál mindössze 30 évesen vetett véget az életének, sokan úgy gondolták, korábbi szerelmének, Domján Editnek az öngyilkossága miatt. Barátja, Poór Péter azonban másként vélekedik. 


Szécsi Pál 1974. április 30-án vetett véget az életének, sajnos ezt az öngyilkossági kísérletet már nem tudták megakadályozni a barátai, ismerősei. A hihetetlenül tehetséges, ugyanakkor rendkívül érzékeny énekes rövid élete során többször próbált végezni magával, de a végzetes este előtt mindig sikerült visszahozni őt az utolsó pillanatban.

Halálának hírére gyászba borult az ország, és mindenki úgy gondolta, Szécsi Pál korábbi szerelmének, Domján Editnek a másfél évvel azelőtti öngyilkossága miatt végzett magával. Barátja, Poór Péter szerint azonban ez egyáltalán nem igaz.

„Pali és Edit öngyilkosságának az égvilágon semmi köze nem volt egymáshoz. Nem volt ez olyan szerelem, mint ahogy ezt sokan gondolják.Szécsinek volt Edit előtt egy sokkal nagyobb szerelme,Jámbor Katalin táncosnő, akivel a Veréb is madár című filmben játszottak együtt. Katival nagyon szerették egymást, szerintem jobban, mint Edittel. 
A sors fintora, hogy ő is próbálkozott öngyilkossággal, gyógyszereket szedett be, valószínűleg szerelmi ügy miatt. Pali mesélte el nekem, hogy amikor ment be Katihoz a kórházba, a portás viccesen úgy köszönt neki, hogy jó napot kívánok, művész úr! Csak így gyalogosan? Célozva arra, hogy az öngyilkossági kísérletei után mindig mentő vitte őt a kórházba” 
– mondta a Borsnak Poór Péter, aki azt is elárulta, mi vezethetett az öngyilkosságig.

Józanul soha nem csinált volna ilyet magával!

Nem volt alkoholista, félévente egyszer, ha ivott, de akkor nem tudott megállni egynél. Akkor jött rá Palira valamiféle világfájdalom, amikor berúgott. Amikor másnap kijózanodott, akkor azt mondta, én tiszta bolond vagyok, miért akartam én öngyilkos lenni? Semmi bajom nincs, én vagyok a legszerencsésebb ember a világon!” – magyarázta az énekes.

forrás: life.hu
Close Menu