A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége közleménye

Megmutatják a Balatonnak, hogy milyen az igazi magyar virtus! Hagyományőrző népi, katonai sportvetélkedő Balatonszárszón. A "Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője" betekintést a hagyományos falusi és katonai virtuskodás versenyszámaiba.
Látványos szórakozást ígér Balatonszárszón kikapcsolódni vágyók számára az ingyenesen megtekinthető kárpát-medencei virtusvetélkedő.
   
Az idén XXVI. alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző sportversenyen a határon innenről és túlról érkező csapatok többek között saroglyatartásban, petrencés rúd tartásban, autógumi-hajításban, zsákcipelésben, traktorhúzásban mérik össze erejüket. A harci virtusról lövészettel, dobócsillag és kés célba dobásával adnak számot. Lesz csúszókorong, bűnmegelőzési és KRESZ feladatok, de várhatóan a traktorhúzás és az óriás sítalpas váltó lesz a fő attrakció. Kora délután, katonai közelharc- és kézitusa-bemutatót követően, a versenyt díjkiosztó zárja.
   
Az MTTOSZ, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és Magyar Autóklub közös sportvetélkedőjének célja megóvni, megmutatni falusi sporthagyományainkat, ápolni nemzeti összetartozásunkat, erősíteni a Kárpát-medence magyarlakta településeinek kapcsolatait.
   
A rendezvény fővédnökei: Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára.
   
Bővebb információ: www.mttosz.hu

    Kiadó: Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége

forrás: OS
Close Menu