A Microsoft megszabadít bennünket egy hatalmas kolonctól

Nemsokára teljesen jelszómentes lesz a Windows 10.


A Microsoft azt tervezi, hogy teljesen kiirtja a Windows 10 PC-kből a jelszavakat, és a rendszer jövő tavaszi funkciófrissítése nagy lépést jelent majd ezen az úton.

Ha minden a tervek szerint halad, a Windows 10 eszközökön rövidesen jelszavak nélkül léphetünk be fiókjainkba. Az eszközök Windows Hello arcfelismerést, ujjlenyomat-leolvasást vagy PIN kódot használnak majd a belépéshez, a jelszavas lehetőség pedig eltűnik a bejelentkező képernyőről, ha az új, jelszómentes működési módot választjuk.

Miért harcol olyan elszántan a Microsoft a jelszavak ellen? Azért, mert nem biztonságosak. A felhasználók kényelmi okoktól szeretik minden webhelyen és személyes eszközön ugyanazt a jelszót használni, és bár számos kétfaktoros hitelesítési technika létezik, ezek használatára nehéz rávenni őket.

A jelszómentesség örömeiből az Azure Active Directory-n keresztül az üzleti felhasználók is részesülnek: a Microsoft a vállalkozásoknak is lehetővé fogja tenni, hogy a Windows Helló, vagy biztonsági kulcsok, illetve a hitelesítő app segítségével totálisan megszabaduljanak a jelszavaktól.

forrás: computerworld.hu
Close Menu