Hogyan tartsd meg alakodat diéta után?

Sokan már hónapokkal ezelőtt fogyókúrába kezdtek a strandszezon előtt, de olyanok is akadnak szép számmal, akik újévi fogadalmat tettek arra, hogy a nyárra karcsúsodni fognak.


Azoknak szeretnénk tanácsot adni, akik már sikeresen megszabadultak felesleges kilóiktól, és szeretnék megtartani kívánt testsúlyukat!

Aki úgy gondolja, hogy azzal, hogy lefogyott túl van a nehezén, az nagyon téved, mivel sokkal megerőltetőbb távol tartani a keservesen leadott kilókat! Francia táplálkozási szakértők szerint azonban ez is elérhető, amennyiben fokozatosan építjük be újra az étrendünkbe a fogyókúra alatt mellőzött ételeket.

A diéták többsége alatt növelni kellett az elfogyasztott fehérje mennyiséget, az izmok összeesésének megakadályozására és a teltség-érzet miatt. Az első héten étkezésenként 120 g-ra csökkenthető a fehérje, de a rendszeres testmozgást sem szabad elhanyagolni!

Jöhet a sajt is!

Második héten már naponta 10 g kenyérrel is többet fogyaszthatunk, míg a harmadik héten már napi egy kávéskanál étolajjal többet használhatunk fel az ételek elkészítéséhez. A negyedik héten már a sajtot is visszavehetjük étrendünkbe, természetesen az alacsonyabb zsírtartalmúakból, az ötödik héten pedig már naponta egy pohár vörösbort is megihatunk.

Nagyjából ez az az időszak, amikorra új testsúlyunk stabilizálódott, de figyelni kell ekkor is az étrendre! Ebben az időszakban hetente mérjük testsúlyunkat! Ha a testsúly gyarapodása meghaladná az 1 kilót, akkor be kell iktatnia két szigorú, fogyókúrás napot!

forrás: napidoktor.hu
Close Menu