Négy gól és egy piros lap: Brazília otthon nyerte meg a Copát

A házigazda Brazília nyerte a labdarúgó Copa Américát, miután a vasárnap esti döntőben 3-1-re verte Perut Rio de Janeiróban.


A vezetést a 15. percben szerezték meg, amikor a Gremio játékosa, Everton érkezett tökéletesen Gabriel Jesus beadására (1-0).

A meglepetésre a döntőbe jutó Peru még tudott egyenlíteni, az örökifjú, korábban a Bayern Münchenben és a Hamburgban szép Bundesliga-karriert épített, 35 éves Paolo Guerrero büntetőből talált be (1-1).

A félidőben azonban ismét a brazilok vezettek: a Manchester City klasszisa, Gabriel Jesus ezúttal a befejezésben jeleskedett.

A második játékrészben, a 70. percben is ő volt a főszereplő, amikor könyöklésért kiállították. Peru azonban nem tudott emberelőnyben sem egyenlíteni, sőt a 88. percben Richarlison tizenegyesből 3-1-re alakította az eredményt, ez lett a vége is.

A brazilok számára a végső siker nagy fegyvertény, mivel a legutóbbi három Copa Americán még a döntőbe sem kerültek, és legutóbb 12 éve nyerték meg a dél-amerikai kontinensbajnokságot.

Pedig a rendezők számára rosszul indult a torna, hiszen sérülés miatt már a rajt előtt elveszítették kulcsemberüket, Neymart, de a támadó hiányát elbírta a csapat.

A brazil együttes első öt mérkőzésén gólt sem kapott, és a csoportkörben nem bírt ugyan Venezuelával (0-0), a negyeddöntőben pedig szintén 0-0-t követően csak tizenegyespárbajban bizonyult jobbnak Paraguaynál, de az elődöntőben Argentína 2-0-s legyőzése előrehozott finálénak is beillett. A döntő végén pedig végre ünnepelhettek.

Copa América, döntő:

Brazília–Peru 3-1 (2-1) 

Gólszerzők:
Everton (15.), Gabriel Jesus (45.), Richarlison (11-esből, 88.), ill. Guerrero  (11-esből, 44.)

Kiállítva:
Gabriel Jesus (70.)
Close Menu