Nyilvános és ingyenes illemhelyek....

Az MSZP-s Korózs Lajos még október végén kérdezett rá arra az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a hajléktalanok üldözése kapcsán, hogy kinek a feladata ma Magyarországon a nyilvános és ingyenes illemhelyek biztosítása, hogy hány nyilvános (és köztük ingyenes) WC van az országban, és mekkora költségvetési forrást igényelne egy megfelelő szintű rendszer kiépítése.


Korózs azonban egyáltalán semmilyen választ nem kapott az Emmitől a kérdéseire, Rétvári Bence államtitkár ugyanis azzal utasította vissza már magát a kérdést is, hogy az kormányzati feladatkört nem érint.

Korózs így csak a házelnök Kövér Lászlótól kapott egy értesítést az írásbeli kérdése visszautasításáról, amelyben az állt, hogy a nyilvánosan működő illemhelyek létesítése és azok fenntartása, működtetése vonatkozásában törvény vagy egyéb jogszabály nem ír elő szabályokat.

Magyarul egyáltalán nem rendelkezik ezekről semmi, és ezért az önkormányzatok dönthetnek arról, hogy önként, maguktól létesítenek-e ilyeneket. Kövér és Rétvári ezért azt tanácsolja, hogy inkább a helyi önkormányzatokat kérdezze bárki is a WC-kről, a kormányban ugyanis nem csak az Emmi, de más minisztérium sem illetékes a kérdésben.

forrás: Facebook
Close Menu