Zivatarokkal, felhőszakadással indul a hét: az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Hétfőn még sokfelé lehet vihar, de így is meleg lesz, 32 fokig melegszik a levegő. A hét további részében is marad a hőség, de záporok is lesznek.


Zivatarokkal indul a hét, és minden nap előfordulhatnak záporok, de marad a 30 fok körüli meleg, pénteken viszont több fokos lehűlés várható - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Hétfőn a nap első felében még többfelé lehet villámtevékenység az országban - kevésbé szervezett csapadékgócokból -, majd később fokozatosan csökken a csapadék valószínűsége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre, zivatarveszély miatt pedig az egész országra.

Az előrejelzés szerint a leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.

Kedden a napos időszakok mellett délutánra szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Kevesebb csapadék nyugaton valószínű. Többfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lesz az északnyugati szél. Délután 29-35 fok valószínű.

Szerdán is a nyugati határ közelében lesz több a napsütés, máshol záporokra, zivatarokra számíthatunk. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. A hőmérséklet a legtöbb helyen 30 fok körül alakulhat.

Csütörtökön a gomolyfelhős, kissé szeles idő mellett továbbra is előfordulhat többfelé zápor, zivatar. 27-32 fok ígérkezik.

Pénteken nagyobb területen csapadékos idő ígérkezik, több fokos lehűlést hozhatnak a zivatarok.

forrás: MTI/Balogh Zoltán / szeretlekmagyarorszag.hu
Close Menu