Bagóért talált új gazdára a Tumblr

Az egykor szebb napokat látott mikroblogot a WordPress blogmotor tulajdonosa veszi meg.


Eladja a Verizon a Tumblr közösségi oldalt – írja a Wall Street Journal. Az Automattic Inc. vásárolja meg, ez a vállalat üzemelteti a népszerű online tartalomkezelő és blogmotor szoftvert, a WordPress-t is. A Tumblr 200 alkalmazottját átveszi a csapatába.

A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra, azonban az Axios információi szerint jóval 20 millió dollár alatti árat fizethettek a közösségi oldalért.

Ami eltörpül ahhoz képest, hogy 2013-ban még több mint 1 milliárd dollárért vásárolta fel az alapítóktól a Yahoo.

A porosodó internetes óriáscég akkor abban a reményben csengetett ki ekkora összeget a semmilyen bevételt nem termelő oldalért, hogy sikerül magához terelnie majd a fiatalabb közönséget. Az évtized egyik legrosszabb üzletét hozta össze vele: a Tumblr lemaradt a rivális – mint a Facebook, Instagram, Snapchat, Reddit – közösségi oldalakkal szemben, 2016-ban 230 millió dolláros veszteséget írtak le miatta. A Yahoo-t 2017-ben felvásárolta a Verizon, a telekommunikációs cég pedig még egyet lökött a Tumblren a szakadék felé azzal, hogy a híresen laza szabályozást felrúgva megtiltotta a felnőtt tartalmak posztolását.

Az új tulajdonos úgy nyilatkozott, hogy a Tumblr szabályozása úgy jó, ahogy van, nem tervezik feloldani a tilalmat. A WordPress egyfajta kiegészítőjeként képzelik el a mikroblogot, a csoporton belül a két platform között pedig megoszthatnak bizonyos funkciókat és szolgáltatásokat.

forrás: forbes.hu
Close Menu