F2: Halálos baleset miatt törölték a Belga futamot

Tragédia történt Spa-Francorchampsban, meghalt Anthoine Hubert, a tehetséges 22 éves francia pilóta.


A hétvégén ismét Forma-1-es futamot rendeznek, melynek alkalmával az F2 mezőnye is Spába látogatott. A Formula-2-es futam második körében Anthoine Hubert hibát követett el az Eau Rouge-ban. A Z Racing felvételén a második citromsárga autó mögött lehet látni, ahogy elveszti uralmát autója felett a francia versenyző.

Miután a gumifalnak csapódott, Juan Manuel Correra nagy tempóval eltalálta Hubert autóját, amely ketté is szakadt.

Pár pillanattal később a kamera a horrorisztikus baleset végkifejletét mutatja. Egy másik videón az is látszik, ahogy a fejvédő kirepül Hubert autójából. Csak erős idegzetűeknek ajánlott a felvétel megtekintése.


Többen belekeveredtek a balesetbe, Giuliano Alesi, Ralph Boschung és Marino Sato is, Alesinek és Satónak fel kellett adnia azonnal a futamot, Boschung pedig defektet kapott, de eljutott a boxig.

Ennek azonban nem volt már jelentőssége, mivel piros zászlóval megszakították a futamot, majd a helyzet súlyossága okán véget is vetettek a versenynek. 1 órával a balesetet követően Anthoine Hubert belehalt a sérüléseibe.

Kórházba szállították Alesit és Correát is, előbbit már ki is engedték, utóbbi állapota stabil, de lábtöréssel a Liége-i kórházban ápolják.

Anthoine Hubert ígéretes tehetség volt, és már két nagydíjat is nyert a Forma-2-ben az idei szezon során, egyet Franciaroszágban, egyet pedig Monacóban. A pontverseny nyolcadik helyén állt az ifjú pilóta. Nyugodjék békében.

forrás: The Sun
Close Menu