Így lehest szép izmos a karod

Karizmaink edzésére azért is érdemes odafigyelni, mert sportosan feszülő izmaink legszembetűnőbben a karjainkon láthatók.


Karizmok edzése

Sokszor csak) a tükörből szemlélhető képet akarjuk javítani, holott mások egyéb irányokból is látnak minket, így könnyen észrevehetik azokat az aránytalanságokat, melyeket mi magunk nem. Íme, azok tanácsok, melyek arányosan szép izmos karhoz juttatnak bennünket, ráadásul belátható időn belül.

A hétköznapi élet során a kar elülső felén található, úgynevezett karhajlító izmok sokkal több műveletben vesznek részt, mint a hátulsó oldalon levő karfeszítők, így erősödésük is ennek megfelelően aránytalan.

Tevékenységeink döntő része testünk előtt,

a karok hajlított helyzetében történik. Karhajlító izmaink (gyakran egyszerűen csak bicepsznek nevezzük őket) a könyök hajlítását és tenyér felfelé fordítását végzik (pl.: a kulcs elfordítása a zárban), míg a karfeszítők (egyszerűen a tricepsz) a könyök nyújtásának végrehajtói.

Minden izom azzal a mozdulattal fejleszthető, melynek végrehajtásáért felelős. Így a bicepsz karhajlítási, míg a tricepsz karnyújtási feladatokkal erősíthető.

A karizmok edzésekor, a kiegyensúlyozottság jegyében, mindkét oldalt fejleszteni kell.

forrás: ragazze.hu
Close Menu