Kisebb változás jön a Facebook-csoportoknál

Egy változtatásnak hála a jövőben könnyebb lesz beazonosítani, milyen típusú csoporttal van dolguk a felhasználóknak a Facebookon.


Kozmetikai, de így is hasznos változtatásra készül a csoportoknál a Facebook: a közösségi oldal azt szeretné, hogy felhasználói jobban megértsék az egyes csoporttípusok jelentését, ezért egy változtatással az eddigi három beállítást kettőre redukálják.

Ha valaki csoportot kívánt létrehozni a Facebookon, három beállítás – publikus, zárt és titkos lehetőségek – közül választhatott, ám a közösségi oldal szerint ez többeket megzavarhatott, így egyszerűsítenek: csak publikus vagy privát csoportok lesznek.

A csoporttípusok jelentését is átfogalmazza a Facebook, hogy a felhasználók tisztában legyenek vele, hova is szeretnének belépni, és mi történik, ha egynek tagjai lesznek.

Ennek megfelelően a publikusra állított csoportokban minden látható marad, és bárki rá is kereshet azokra.

A privátnál továbbra is csak a tagok látják a megosztott tartalmakat, és bejegyzéseket, az adminok pedig eldönthetik, hogy a csoport maga kereshető vagy rejtett legyen.
A Facebook szerint a változtatás az üzemeltetők számára is könnyítést jelent, mert egyszerűbben nyomon követhetők a tiltott tartalmak, valamint a szabályzatot megsértő felhasználók.

forrás: hvg.hu
Close Menu