Ma 20 órakor a labdarúgó bajnokok ligájában: Ferencváros-Dinamo Zagreb

Ma 20 órakor a Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája visszavágóján hazai pályán a horvát Dinamo Zagreb együttesét fogadja. Az első meccsen 1-1 volt az eredmény, a zöld-fehérek kedvező helyzetben várják a meccset.


1–1. Ez egy oda-visszavágós rendszerben remek eredmény. Fő­­ként, ha idegenben éri el egy alakulat. A Ferencváros labdarúgócsapata az első meccsen bravúros döntetlent játszott a horvát Dinamo Zagreb otthonában. Él a remény, hogy a Bajnokok Ligája következő körében is láthassuk a magyar bajnokot. A továbbjutásnak nemcsak ez a tétje, hanem az is, hogy sikerül-e a főtáblán folytatni a szereplést. Ehhez nemcsak ezt a párharcot, ha­­nem a következőt is sikerrel kellene venni. Ha a Fradi kiüti a Dinamót, és a következő körben búcsúzna, akkor is játszhatna tovább, ekkor az Európa-liga főtábláján. Szóval a tét ma este hatalmas. A 20 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben adja.

Az FTC nem játszott a hétvégén, így a magyar bajnokságban pihenhetett, készülhetett a Zagreb elleni összecsapásra. A horvátok még péntek este lép­­tek pályára, méghozzá a Kleinheisler Lászlót is a sorai­ban tudó Eszék otthonában, és játszottak 0–0-s döntetlent. Élre is állt a Dinamo, 10 ponttal vezeti a tabellát, mert a Hajduk Split nagy meglepetésre 2–1-re kikapott a Slaven Belupo ottho­nában.

A Fradinál azért zajlik az élet, Davide Lanzafame egy év után visszatért Kispestre, hétfőn jelentette be a Honvéd, hogy az olasz csatár náluk folytatja a pályafutását. Nem elképzelhetetlen, hogy a magyar válogatott Varga Roland is követi őt, a zöld-fehéreknél kevés szerep jut neki, így benne van a pakli­ban a klubváltás.

Maradjunk viszont a ma esti meccsnél. Beásnia magát a Fradinak életveszély lenne, mert a horvát játékosok rengeteget tudnak futni, remekül cseleznek, távolról is veszélyesek. Az FTC-nek akkor van esélye a továbbjutásra, ha rákénysze­ríti az akaratát, felvállalja a támadásokat, mert ehhez nagyon ért. Jól mutatja, hogy az eddigi BL-selejtezős meccseken mindig a kapuba találtak, ez a ma­­gyar együttes erőssége.

forrás: delmagyar.hu
Close Menu