Új fül tűnhet fel ősszel a Facebookon, oda emelnék be a híreket és újságcikkeket

Komoly összeget fizetne a Facebook több nagy lapnak is, hogy beindítsák az Apple-éhez hasonló hírszolgáltatásukat.


Komoly változás jöhet hamarosan a Facebookra – legalábbis ha hihetünk a The Wall Street Journal értesüléseinek. Zuckerbergék ugyanis az iparági pletykák szerint már ősszel elindítanának egy új, kifejezetten a híreknek szánt felületet a közösségi oldalon belül, amire ráadásul nem keveset költenének.

Az információk szerint évente 3 millió dollárt, vagyis közel 870 millió forintot fizetnének az egyes médiumoknak tehát ha jól értjük, egyenként 

– arra, hogy a Facebookon lehessen elolvasni a cikkeket, amiket a felhasználóknak ingyen kínálnának. Zuckerbergék állítólag már tárgyaltak az ABC News, a The Washington Post, a Bloomberg és a Dow Jones képviselőivel is, bár arról nincs információ, hogy ezeken a tárgyalásokon milyen megállapodások születtek – már ha születtek egyáltalán. De annyit tudni, hogy a Facebook 3 évre szóló szerződések megkötését forszírozta.

Mark Zuckerberg ezirányú terveiről az év elején beszélt először, nem sokkal azután, hogy az Apple bejelentette a régi/új hírszolgáltatását, a News+-t. A The Wall Street Journal információi szerint a felhasználók komplett híreket, illetve kivonatokat olvashatnak, de a kiadók eldönthetik, hogy a teljes cikket megmutatják-e nekik a Facebookon, vagy csak a címet és egy pár sort, ami után a webfelületükre juthatnak az olvasók.

forrás: hvg.hu
Close Menu