Újabb vecsési sikerek a fogathajtásban

Dobrovitz József és fia, Ifj. Dobrovitz József a negyedik helyen végzett a németországi Donaueschingenben rendezett négyesfogathajtó Európa-bajnokság csapatversenyében. Ifjabb Dobrovitz József már a kettesfogathajtó-világbajnokságra készül.


A kontinensviadal honlapja szerint az akadályhajtást a holland Mark Weusthof nyerte két belga, Glenn Geerts és Edouard Simonet előtt. Ifj. Dobrovitz a 25., édesapja pedig a 28. helyen zárt.

Az egyéni versenyben 41 hajtó indult, a holland Bram Chardon lett az aranyérmes, Dobrovitz a 15., Ifj. Dobrovitz pedig a 21. helyet szerezte meg. A csapatversenyben a német válogatott győzött, a magyar duó a tíz résztvevő közül a negyedik lett.

Közben zajlanak az előkészületek a kettesfogathajtó-világbajnokságra. 

A vecsési ifj. Dobrovitz József, valamint Hölle Martin és Osztertág Kristóf alkotja a címvédő magyar csapatot a Németországban szeptember 11. és 15. között megrendezendő kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A vb-re 24 ország sportolói neveztek. A magyarok mellett a franciák és a hollandok is 6-6 fővel vesznek részt a viadalon, míg a házigazda németeket 9 hajtó képviseli. 

forrás: vecses.hu
Close Menu