Vasárnap a kialakuló zivatarok fülledt időt okoznak

Vasárnap sem érkezik fölénk front. A kialakuló zivatarok fülledt időt okoznak, az asztmások körében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet.


Vasárnap frontmentes időben lesz részünk. Nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, amelynek köszönhetően egyre többfelé számítani kell záporokra és zivatarokra - írja a Meteo Klinika. Zivatarok idején erősen fülledté válik a levegő, a légzőszervi megbetegedéssel küzdők nehézlégzést, légszomjat és mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak, az asztmások állapota pedig romolhat a párás időben.

A melegedés tovább folytatódik, a legmelegebb órákban helyenként akár a 33, 34 fokot is elérheti a hőmérséklet csúcsértéke.

Az érzékenyek napját melegfronti jellegű panaszok nehezítik, sokan tapasztalhatnak intenzív migrént, tompaságot és aluszékonyságot. Éjszaka sem frissül fel jelentősen a levegő, a nagyobb városokban élők trópusi éjszakára (a minimum hőmérséklet 20 fok vagy afelett alakul) számíthatnak, ami miatt éjszaka sem tudjuk megfelelően kipihenni magunkat.

Nehéz nap vár az allergiásokra
Az allergiások nagyon nehéz nap előtt állnak. A pollenterhelés magas marad, és a csapadék sem enyhíti az allergiás tüneteket. A parlagfű légköri pollenszintje magas, többfelé nagyon magas és emellé még csapadék is társul, ami súlyosbítja a panaszokat és asztmatikus rohamokat is okozhat. Gyakori tünet lesz az orrfolyás, a szemviszketés, valamint a köhögés és tüsszögés. Aki allergiás panaszokkal küzd, zivatarok idején minél kevesebb időt töltsön a szabadban, és a sűrűbb kézmosás, hajmosás is enyhítheti a tüneteket.

A szabadtéri programokat többfelé zavarhatják záporok, zivatarok, így ezen a napon is szükség lesz az esernyőre és esőkabátra. A hő-és komfortérzet erősen ingadozó, zivatarok idején rövid idő alatt 8-10 fokot hűlhet a levegő. A napos időszakokban az UV-sugárzás eléri az erős fokozatot, továbbra is javasolt a fényvédő krém használata. Ebben az időszakban se feledkezzünk meg a folyamatos folyadék-utánpótlásról, fogyasszunk naponta 2-3 liter vizet, limonádét vagy más cukormentes üdítőitalt.

Azimmunrendszererősítése a közelgő őszi hónapok miatt nagyon fontos, a vitamindús idénygyümölcsökkel és zöldségekkel nagyban hozzájárulhatunk a szervezet védekezőképességének megerősítéséhez.

forrás: hazipatika.com
Close Menu