Az igazi Vecsési Savanyított káposzta

Kiváló élvezeti értékű, télen is kitűnő vitaminforrást nyerünk a házi savanyítású káposztánkkal. Legnagyobb mennyiségben rendelt és készített savanyúság.


A savanyítás kultúrája a mai Bajorország területéről származik. A Vecsésre és környékére betelepült sváb családok a magukkal hozott technológia alapján honosították meg a savanyított káposzta gyártását a környező falvakban.

A technológia kialakulása feltehetően a szegénységre vezethető vissza és az sem kizárt, hogy véletlenül jöttek rá arra, hogy a télire elraktározott és időközben tejsavas erjedésen keresztülment káposzta magas élvezeti értéket nyújt.

A savanyú káposzta eleinte csak a családok saját fogyasztását elégítette ki, karácsonyra, húsvétra és esküvőkre készítettek nagyobb mennyiséget. Azóta Magyarországon " Hungaricumnak " elnevezett termék lett belőle.

Napjainkban az ország több területén készítenek kiváló minőségű savanyított termékeket, de az igazi savanyúságokat Vecsésen találja az ínyenc érdeklődő.

Összetevők: Káposzta, Só, Fűszerek
Nem hőkezelt termék.

Savanyított káposzta: a legkönnyebben és legolcsóbban rendelkezésünkre álló savanyúság, melyet nem csak káposztás ételek elkészítésénél használhatunk fel, nyersen fogyasztva egyszerűen csodákra képes.

Egészségmegőrző tipp a téli hónapokra: 1kg savanyított káposztát keverjen össze ízlés szerint 2-3 fej felszeletelt lilahagymával és olivaolajjal,hagyja egy napig összeérni.Napi fogyasztásával nagy mértékben hozzájárulhat egészségének megőrzéséhez az influenza járványok idején.

Hetente két-három alkalommal egy kis maréknyit nyersen fogyasztva, magát a fiatalságot kaphatjuk cserébe.

vecsesisavanyukaposzta.hu
Close Menu