Beteg és egyben király ez a Ferrari 360 limuzin

Az Ausztrál eBayen valaki árul egy Ferrari 360 Modena limuzint.

Az ExoticLimo nevű ausztrál cég kínálatában lehetett eddig megtalálni az ország első nyújtott 360 Modenáját. Most viszont valamiért eladásra kínálják. Első ránézésre azt hittem, hogy ez valami vicc, viszont ezt komolyan gondolták, meg is építették és valószínűleg sok utas arcára csalt mosolyt.


Az alapjául szolgáló 360 Modenát 1999-től 2005-ig gyártották, amikor leváltotta az F430. Igazán költséges lehetett a projekt, ugyanis 330 000 ausztrál dollárért, vagyis átszámolva 64 millió forintért árulják az eBayen, míg a szériagyártott model átszámolva 25 millió forinttól már elérhető. Nyilván vannak itt is elszállt árak.


Az efféle modifikációk elég népszerűek a limuzinkölcsönzők körében szerte a világon, elég csak a Hummer vagy a Chrysler 300 C limóra gondolni. Mondjuk ez kicsit drágább és figyelemfelkeltőbb.

Úgy alakították ki, hogy hátul nyolc utas fér el és minden földi jóval fel van szerelve, ide értendő a TV, a kifinomult LED-es világítás valamint a filmes térhatású hangrendszer és a minibár.

Mit ér a külső, belső értékek nélkül? Ennek szellemében az eredeti 3,6 literes V8-as erőforrást pakolták hátulra, amely kevesebb mint 6 másodperc alatt katapultálja 0-ról 100-ra a limuzint.Kíváncsi vagyok, hogy meddig lesz fent a hirdetés, ugyanis elég egyedi autóról van szó. Nyilván a legkézenfekvőbb az lenne, ha egy limuzinos cég venné meg. Azonban elképzelhető az is, hogy egy elvakult Ferrari gyűjtő csap le erre a ritka darabra.

forrás: alapjarat.hu
Close Menu