Fitneszmodell lett a túlsúlyos magyar lányból

A testépítők nem hitték, hogy képes a változásra, azóta már versenyekre jár, személyi edzősködik, és eközben vegán táplálkozással igyekszik a környezettudatosságra is felhívni a figyelmet.
A 31 éves Dávid Petra közel ötven kilót dobott le néhány évvel ezelőtt, hogy elérje álmait. A csinos fitneszmodell nemrég az IBFF vecsési versenyéről ezüstérmet tért haza.

Öt évvel ezelőtt Petra 100 kilósan, egészségügyi problémákkal küzdött, ekkor döntött úgy, hogy életmódot vált

– írja a Blikk.

Többször is bántották túlsúlya miatt, de kritizálóira rácáfolva közel egy év alatt dobta le magáról a fölösleget, és vált modellé.

A mozgás szeretete pedig olyannyira inspirálta, hogy ő maga is személyi edzőként dolgozik napjainkban. Azokon próbál segíteni, akik az ő cipőjében járnak, és túlsúllyal küzdenek.

Nemcsak személyi edzőként ér el átütő sikereket, hanem a versenyszezonokban is, mint testépítő.

Idén pedig vegán táplálkozás móddal indult neki a versenynek, hogy a környezetvédelemre és az étrend megválasztásának fontosságára hívja fel a figyelmet. Ezt a legtöbb társa lehetetlennek tartotta, de ő úgy véli pont a lehetetlenek viszik előre, mikor valaki azt monda, neki: „nem fog sikerülni”. Ugyanis anno saját edzői se hittek benne.Petra felhívja mindenki figyelmét rá, hogy a hirtelen fogyás veszélyes lehet, és kis célokat kell kitűzni. 100 kilóról indulva ajánlatos először csak 3-5 kilót ledobni magunkról egy kitűzött időintervallumon belül. Hetente általánosságban testünk 1 százalékát tudjuk leadni egészséges keretek között, így érdemes ezzel kalkulálni életmód váltási célok esetén.

szeretlekmagyarorszag.hu
Close Menu