Korábbi válogatott labdarúgót előállította a rendőrség a Borkai-orgia felvételeivel kapcsolatban

A 24.hu nak nyilatkozott először Póczik József, aki azt állítja, elvitte a hozzá eljuttatott felvételeket Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a volt győri polgármestert.A 24.hu nak nyilatkozott először Póczik József, aki azt állítja, elvitte a hozzá eljuttatott felvételeket Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a volt győri polgármestert.
Hétfőn zsarolás és más bűncselekmények miatt több embert, köztük egy volt válogatott labdarúgót is előállítottak, most kiderült, hogy köztük van két, prostituáltként dolgozó nő is, akiket őrizetbe vettek.

A Magyar Nemzet azt írja, a két nőt a Marina Part Lakóparkból vitték el a rendőrök.  Az ORFK kommunikációs szolgálata szűkszavúan reagált a lap kérdéseire. Eszerint az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a két nő azonos azzal a két huszonéves magyar nővel, akik a Borkai Zsolt győri polgármester horvátországi hajóutazásán szexuális szolgáltatásokat nyújtottak a volt politikusnak és a hozzá közel állónak tartott neves győri ügyvédnek. A hatóságok ezt nem kommentálták.

A 24.hu elérte Póczik Józsefet, aki röviden nyilatkozott lapunknak, és hozzájárult, hogy teljes nevét nyilvánosságra hozzuk: ő tehát az a P. József korábbi válogatott labdarúgó, majd edző, akit a rendőrség előállított a Borkai-orgia felvételeivel kapcsolatban. Póczik József ügyvédje társaságában nyilatkozott lapunknak arról, hogyan kerültek hozzá a felvételek:

2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak.

Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt.

Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit. Póczik történetével kapcsolatban természetesen számos kérdés merült fel bennünk:

Valóban nem tudta, hogy ki hagyta meg a csomagot számára? Akkor miért vette egyáltalán fel a borítékot?Miért ment bele egy ilyen, messziről bűzlő ügybe, amiben őt – ha, igaz amit mond – a postás szerepével bízták meg?Amikor meglátta a felvételeket, nem fordult meg a fejében, hogy megszabadul tőlük?Miért őt hívták fel? Miért került bele ebbe az ügybe? Életszerű-e az, hogy épp őt kérik meg, juttasson el Borkai Zsoltnak valamit, amit közvetlenül is eljuttathatnának a győri polgármesternek?

Póczik kérdéseikre megismételte a történetet, hozzáfűzve, hogy őt sokan ismerik, és azt is tudják, hogy Borkaival is jóban van, még sportolói pályafutásuk idején közös edzőtáborban is voltak.

66 évig nem zsaroltam meg senkit, most sem tettem – mondta az egykori válogatott futballista, aki leszögezte: a találkozó után nem maradtak nála további felvételek.

Tovább olvasom a 24.hu oldalon
Close Menu