Ünnepélyesen átadták a felújított Kinizsi utcát

November 7-én ünnepélyesen átadták a felújított Kinizsi utcát. Az átadó ünnepségen Szlahó Csaba polgármester, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, valamint Kovács Márton, Alattyányi István és Várszegi Csaba területi képviselők vágták át a nemzeti színű szalagot.Vecsés Város Önkormányzata 2018-ban pályázott az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének és felújításának támogatására. A Pénzügyminisztérium PM_ONKORMUT_2018/168 számon 89,98 millió Ft támogatást biztosított az utca mindkét szakaszának felújítására.

Az útburkolat felújítása a Dózsa György út- Erzsébet tér közötti 630 méter hosszú szakaszon kezdődött, majd az Erzsébet tér- Zrínyi utca közötti 525 méteres második szakasszal folytatódott. Emellett megtörtént a csapadékvíz elvezető árkok profilozása, valamint zöldfelület kialakítása.

Az utca első szakaszán egy oldalon a gyalogos járda is felújításra kerül: a régi beton burkolatot viacolorra cserélik. Kiegészítő elemként, a nagyobb forgalmat bonyolító Dózsa György út-Erzsébet téri szakaszon egy napelemes sebességellenőrző egységet is telepítettek.

A Kinizsi utca mint gyűjtő- és átvezető út nagy forgalmat bonyolít a Halmitelep, az Andrássy- telep, Kertekalja és a lakópark között. A közúti közlekedés mellett a Volánbusz járatai is használják az utcát. A felújítással a közelben lévő, nagy forgalmat bonyolító közintézmények és kereskedelmi egységek elérése is kényelmesebbé válik.

További információ:

Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft.
2220 Vecsés, Károly u. 2.
Tel.: +36-29-357-645
E-mail: palyazat@vvft.hu

vecses.hu
Close Menu