Rakott káposzta

Hozzávalók:

1 kg vecsési káposzta
30 dkg főzött rizs
50 kg sertéscomb
1 fej  vöröshagyma

őrölt bors
pirospaprika
csöves piros paprika
majoránna
ételízesítő
1 nagy pohár tejföl (450 gr)
1 db tojás
olaj



Elkészítés:

A sertéshúst kockákra vágjuk.

A vöröshagymát olajon megpároljuk, megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával, majd teszünk rá 2 dl vizet. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi majoránna is mehet rá, teszünk hozzá csöves piros paprikát, majd fedő alatt készre pároljuk. A közben elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen.

A káposztát leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk, akkor egy kis vízzel átöblítjük, majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük.

A tejfölt a tojással összekeverjük, egy kis ételízesítővel fűszerezzük.

Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük az anyagokat.
Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje aranysárga lesz.

mindmegette.hu
Close Menu