A CA Immo eladta a vecsési Földfém Kft-nek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében lévő méretes ipari telkét

A CA Immo eladta a vecsési Földfém Kft-nek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében lévő méretes ipari telkét. Az árat nem közölték.A ferihegyi repülőtér környékén egymás után húzzák fel a könnyűszerkezetes csarnokokat, főleg Vecsés nyugati külterületén, ahonnan gyorsan elérhető közúton a légikikötő és jók az ipari telkek hasznosításának egyéb feltételei is. Az elmúlt időszakban több nagyméretű, korábban üres telket szabdaltak fel és tették alkalmassá főleg ipari és szolgáltatási tevékenység elvégzésére.

Ebbe a sorba illik bele, hogy a régóta Vecsésen működő Földfém Kft. lett az új gazdája a most eladott 62 ezer négyzetméteres ipari teleknek. Az eladó CA Immo 2019 utolsó negyedévében zárta le az adásvételt és most tette közzé ezt. Az ingatlanos társaságot a CBRE tanácsadó cég, valamint a Cerha Hempel ügyvédi iroda képviselte.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy az új tulajdonos mit kezd a kitűnő adottságú ingatlannal. Földi Károly, a Földfém Kft. ügyvezetője a tranzakcióról szóló közlemény szerint azt mondta, hogy jelenlegi két telephelyük megtelt, ezért vált szükségessé újabb terület beszerzése. Ugyancsak a közlemény szerint a vállalat 20 éve épít üzemépületeket, irodákat és raktárakat a Vecsésre települő cégeknek. A honlapján ugyanakkor semmi nem utal erre a tevékenységre, ott az szerepel, hogy az 1989-ben alakult társaság fő tevékenységként 1992 óta tűz- és robbanásveszélyes környezetben alkalmazott biztonsági szerelvények gyártásával és fejlesztésével foglalkozik.

„Mivel a telek kulcsfontosságú helyen, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található, az új tulajdonos különféle módon tudja használni. Reméljük, hogy ezen ingatlan eladásával sikerült hozzájárulnunk a sikeres zöldmezős projekthez.”

- idézte a közlemény Gulyás Edét, a CA Immo magyarországi ügyvezetőjét.

Az elmúlt években főleg külföldi és hazai nagy befektetők fejlesztettek vagy vásároltak ipari és iroda ingatlanokat a repülőtér körzetében. A vevői oldalon elvétve jelentek meg magyarok. A következő időszakban azonban nem kizárt, hogy arányuk növekedni fog, ha megfelelő hozammal számolhatnak.

Gulyás Ede utalt rá, hogy a CA Immo már 2015-ben megkezdte portfóliójának tisztítását az Europolis Park M1, majd az Aerozone ipari park eladásával, mely a DunaCenter bevásárlóközpont, illetve a mostani szerződéskötéssel zárult.

forrás: portfolio.hu
Close Menu