8 tulajdonság amivel csak a magas intelligenciájú emberek rendelkeznekTanulmányok szerint azok az emberek, akik specifikus és szakszavakat használnak a mindennapjaik során intelligensebbek, mint mások. Egy másik elmélet szerint viszont a macskatulajdonos rendelkeznek magas IQ-val és okosabbak is mint más személyek. 

Ennyiből persze nem lehet megmondani, hogy valaki intelligens-e vagy sem, viszont vannak olyan furcsa jelek, melyek arra engednek következtetni. Ha a listában felsorol tulajdonságok közül bármelyiket, vagy akár többet is megfigyeltél már magadnál, akkor elképzelhető, hogy magas intelligencia szinted van.

1, Nagyon gyors séta

Kiderült, hogy közvetlen kapcsolat van az intelligencia és a sétálás sebessége között, ugyanis a gyorsabb járás pozitív hatással van a kognitív képességekre. Az ilyen emberek 16 ponttal többet érnek el egy IQ teszt során, mint azok, akik lassan gyalogolnak. Sőt, még lassabban is öregszenek mind belül, mint kívül.


2, Nagyon forró zuhanyok mellőzése

Néha-néha jó érzés egy pihentető fürdő, de az agy számára előnyösebb, ha rövid ideig tartó, közepesen meleg zuhanyt veszel. A kontrasztos hőmérsékletű rendszeres zuhanyzás javítja a memóriát, az agyteljesítményt, hangulatot és további energiával lát el a nap hátralévő részében.

3, Bipoláris zavar

Az emberiség 2,5% szenved ebben a típusú betegségben. Annak ellenére, hogy a bipoláris zavar negatívan befolyásolja az agyi tevékenységet, mégis magasabb azok IQ-ja. Vincent van Gogh és Ernest Hemingway mindketten ebben a betegségben szenvedett, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy kivételes festő és regényíró legyen belőlük. Azok a gyerekek, akiknek bipoláris zavaruk van, és érdekli őket a zene, a művészet és az idegen nyelvek jobb eredményt érnek el a teszteken.


4, Nagyon érzékeny más emberek érzéseire

Az intelligenciát nem csupán az IQ határozza meg, hanem az érzelmi intelligencia is (rövidítve: EQ) Ez segít az embereknek könnyebben megbirkózni a stresszes helyzetekkel, a depresszióval, és egyszerűen megértik az embereket anélkül is, hogy meg kellene szólítaniuk.

Viszont az EQ-nak negatív hatásai is vannak. Fizikailag képesek más emberek érzelmeit megérezni, sőt hajlamosak is arra, hogy erősen reagáljanak a haragra.

Azon személyek, akik hajlandóak új emberekkel ismerkedni és tapasztalatot cserélni, sokkal több információ birtokába kerülnek, aminek a jövőben nagy hasznát veszik.


5, Megőrülnek a hangos zajoktól

Tanulmányok szerint az emberek nem tudják megszűrni a kellemetlen hangokat, ez pedig negatívan befolyásolja őket. A mizofóniában szenvedő emberek kiborulnak például a toll kattogtatástól, hangos légzéstől, folyamatos krákogástól, hangos rágástól… stb. Ez a betegség viszont fejlett kreatív képességekre, magas érzelmi intelligenciára utal.

6, Nem szereti az sms-t

Tudósok szerint a szöveges üzenetek és az e-mailek 10 ponttal tudják csökkenteni az IQ szintet. Olykor a szöveges üzenetek negatívabban hatnak, mint bizonyos tudatmódosító szerek. Azok a személyek, akik mindent szöveges üzenet formájában írnak le, csak egy feladatra képesek összepontosítani. Ez azért van, mert az agy arra van ráállva, hogy válaszoljon az üzenetre ahelyett, hogy a fontosabb munkát elvégezné.

Az autokorrekt használata már annyira mindennapossá vált, hogy az illető teljesen elfelejt helyesen írni és ezáltal csökken a szókincs is. Ez azért rossz, mert nem a memória, hanem a készülék javítási lehetősége van igénybe véve.


7, Csokoládé nélkül nem élhetsz

Az igazi kakaóbabból készült csokoládék nemcsak javítják a hangulatot és a szív, valamint az érrendszer egészségét, hanem pozitív hatással van az információfeldolgozás sebességére is, ezen kívül pedig javítja az emlékezőtehetséget.

A jó minőségű csokoládé rendszeres fogyasztása lassítja az öregedési folyamatokat és csökkenti a demencia kialakulását idős korban. Viszont túlzásba sem kell vinni a fogyasztását, mert negatívan hat a kognitív képességekre. Ha okosabb, hatékonyabb munkaerő szeretnél lenni, akkor egyél csokoládét.

8, Úgy érzed, senki sem szeret

Az intelligenciaszinthez kapcsolódik, ahogy az emberek másokhoz állnak. Könnyebb a kommunikáció azoknak, akik IQ-ban közelebb állnak egymáshoz. Ha két személy IQ szintje 15 ponttal különbözik, akkor nem fognak tudni rendesen beszélgetni egymással.

Az átlag intelligenciaszint 100 pont és az emberiség 85%-a rendelkezik vele. Próbálj elvégezni egy IQ tesztet és ha az eredményed meghaladja a 115 pontot, akkor már tudod, hogy a legtöbb ember miért nem ért meg és miért nem találsz velük közös hangot.

erdekesportal.com
Close Menu