Indy 500: Drasztikus változások kerültek bejelentésreFebruár 14-én pénteken, nagyszabású sajtótájékoztatóra került sor az Indianapolis Motor Speedwayen.

Az eseményen a pálya, egyben az IndyCar tulajdonosa, Roger Penske mellett az IMS elnöke, Doug Boles, valamint a széria vezérigazgatója, Mark Miles is részt vett, hogy közösen ismertessék a 104. Indianapolis 500-at érintő változásokat.

Ennek során hivatalosan megerősítették, hogy a verseny pénzdíjazását drasztikus mértékben, az eddigiekhez képest 2 millió dollárral növelik, így idén már több, mint 15 milliót fognak szétosztani a mezőny tagjai között.

Ez a történelmi mértékű pénzdíj-emelkedés annak is köszönhető, hogy az IndyCar, valamint az IMS hat kiemelt szponzorral gazdagodik.

Kiterjeszti ugyanis támogatói szerepvállalását a Pennzoil, a Verizon, a Snap-on Tools, a DEX Imaging, a Road & Track magazin, valamint a Global Medical Response is.

A módosítások a kvalifikációt sem kerülik el.

A rajtrács tizenegyedik sorának felállásáról döntő, a mezőnybe jutásra való utolsó esélynek számító Last Row Shootout során eddig csak egyetlen négykörös kísérletet tehettek a versenyzők.

Idén azonban már ezt a kvalifikációs szakaszt 75 percesre írják ki, amely alatt az indulási jogért küzdő pilótáknak több lehetőségük is lesz a próbálkozásra.

Ezt a változást a rajongói visszajelzésekkel indokolták. A nézők ugyanis imádják az Indy 500 kvalifikációjával járó izgalmakat, azzal pedig, hogy az LRS-en több kísérlet válik engedélyezetté csak még tovább nő a drámai faktor.

Szintén a kvalifikációhoz kötődik, hogy az autók 45 lóerővel többet használhatnak a négykörös etapjaik folyamán.

A Penske Corporation továbbá több millió dollárt szán arra, hogy tovább növeljék a szurkolói élményt. Ennek részeként vadonatúj, nagy méretű kivetítőket helyeznek el a pálya teljes területén.

A Verizonnak hála az IMS az első, technológia által vezérelt szórakoztató komplexummá válik, lévén ez lesz az első versenypálya, amelynek saját 5G-s szolgáltatása lesz.
Mindemellett jelenleg is zajlik az IMS fő- és kiszolgáló épületeinek felújítása, korszerűsítése.

A leintést követő ünnepi ceremónián is csavarnak egyet. A győztes autót immár a magasba fogják emelni, aminek révén a média képviselői, valamint a rajongók számára sokkal kedvezőbb rálátás nyílik a nap legjobb gépszörnyére.

A 104. Indianapolis 500 május 24-én kapja meg a zöld zászlót.

usaracing.hu
Close Menu