NFL - Lamar Jackson lett a legértékesebb játékos

Lamar Jacksont, a Baltimore Ravens irányítóját választották a legértékesebb játékosnak (MVP) a profi amerikaifutball-ligában (NFL).


 
A 23 éves klasszis mind az 50 szakíró szavazatát megkapta, ilyenre a liga történetében csak egyszer volt példa, a hatszoros bajnok legenda Tom Bray 2010-ben lett így MVP.
 
Jackson 14/2-es mérleggel alapszakasz győzelemre vezette a Ravenst, 15 mérkőzésen 36 touchdownt passzolt és 1206 futott yardjával NFL-rekordot döntött a posztján.
 
A nagydöntő, azaz a Super Bowl előestéjén tartott díjátadón a legjobb támadónak járó elismerést Michael Thomas, a New Orleans Saints elkapója kapta, aki NFL-csúcsot jelentő 149 passzt halászott le. A legjobb védőnek Stephon Gilmore-t, a tavalyi bajnok New England Patriots játékosát látták a szakírók.
 
Az újoncok közül a támadók oldalán Kyler Murray, az Arizona Cardinals irányítója nyert, míg a védőknél Nick Bosa, a Super Bowl-ra készülő San Francisco 49ers falembere diadalmaskodott.
 
Az év edzője a Baltimore Ravenst irányító John Harbaugh lett.
 
A Miamiban sorra kerülő Super Bowlon a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers találkozik egymással, magyar idő szerint hétfőn 0.30 órától.

MTI
Close Menu