Több kilónyi kábítószert és hamis pénzt találtak két külföldi férfinál Budapesten - 2220

Breaking

2020. február 5., szerda

Több kilónyi kábítószert és hamis pénzt találtak két külföldi férfinál Budapesten

Több kilónyi, különböző kábítószert, hamis pénzt és hamis okmányokat találtak egy vietnami és egy kínai férfinál a rendőrök Budapesten. Egyikük találkozott olyannal, aki nemrég Kínában járt, ezért a koronavírus miatti protokoll alapján megvizsgálták, de további intézkedésre nem volt szükség - olvasható a police.hu honlapra szerdán feltett közleményben.


 

A rendőrség közölte, a kétfős bűnbanda irányítója a 41 éves kínai férfi volt, a végrehajtó pedig 32 éves vietnami társa. A két férfi Magyarországra rendelt vagy innen küldött kábítószert, de a drog jelentős részét Budapesten árulták.
   
Egy Magyarországról álnéven feladott, több mint 3 kilogrammnyi MDMA kábítószert tartalmazó küldeményt a német hatóság a lipcsei repülőtéren foglalt le tavaly márciusában. Még abban az évben, decemberben pedig egy Spanyolországról Magyarországra érkező csomag ellenőrzésekor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 10 kilogrammnyi kannabiszt találtak.
     
A rendőrök végül a vietnami gyanúsítottat január 23-án Budapesten, a X. kerületben fogták el. Ruházatából metamfetamin került elő, az általa használt két lakás átkutatásakor a rendőrök 900 grammnyi MDMA-tablettát és 7,5 kilogrammnyi kábítószergyanús növényi anyagot, illetve kábítószer-kereskedelemhez használt eszközöket foglaltak le. A férfit bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta.
   
Bűntársát, a kínai férfit szintén Budapest X. kerületében, február 3-án fogták el a nyomozók. Lakásán kábítószergyanús anyagokat, hamis okmányokat és hamis eurót foglaltak le.
   
Mivel az eljárás adatai szerint a gyanúsított találkozott olyan emberrel, aki nemrég Kínában járt, a koronavírus miatt érvényben lévő protokoll alapján a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, azonban további intézkedés nem volt szükséges.
   
A kábítószer-kereskedelemmel és közokirat-hamisítással gyanúsított férfit őrizetbe vették, letartóztatását kezdeményezték.

MTI