Tüdőszűrés lesz Vecsésen - Új helyszínen!Tájékoztatjuk Vecsés Város lakosait, hogy 2020. április 3-tól - 2020. április 16-ig munkanapokon 8:00 órától 18:00 óráig tüdőszűrést tartunk. 

Napokra lebontva az alábbi időpontokban lesz szűrés: 2020. április 03, 06, 07, 08, 09, 14, 15, 16. Április 10-én és 13-án nincs tüdőszűrés. A vizsgálat új helyszínen, az Alapellátási Központban zajlik (Vecsés, Dózsa György út 50.)

A szűrés modern, korszerű géppel történik

A 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes a tüdőszűrés, azonban ez már nem kötelező, a vizsgálatra való jelentkezés önkéntes.

Munka alkalmassági vizsgálathoz, illetve 40 éves kor alatt a vizsgálat díja 1700 Ft, amelynek befizetése postai csekken történik. A csekket a szűrőállomás dolgozói biztosítják. A vizsgálatot követően, kb. három héten belül, postai úton leletet küldünk. Akinek leletre van szüksége, attól egy saját névre megcímzett és felbélyegzett válaszborítékot kérünk. Kissé talán körülményesnek tűnik a lelethez jutás, de ezeket a szabályokat nem mi hoztuk, és még mindig ez a legkényelmesebb mód a tüdőszűrés eredményének megszerzésére.

Továbbra is ajánlott (és ingyenes) évente egy alkalommal a tüdőszűrés a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott körnek:


- hajléktalanok

- hajléktalanok nappali melegedőjének és éjjel menedékhelyének dolgozói

- utcai szociális munkát végzők

- népkonyha formájában nyújtott étkezésben foglalkoztatottak

- büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartottakkal közvetlenül érintkező dolgozói

- befogadó állomások és közösségi szállások dolgozói

- rendőrségi fogdák és őrzött szállások dolgozói

- az egészségügyi intézmények patológiai és sürgősségi osztályainak egészségügyi dolgozói

- egészségügyi szolgáltatók mikrobiológiai laboratóriumainak egészségügyi dolgozói

- tüdőgyógyászati járó beteg- és fekvőbeteg- ellátást végző egészségügyi dolgozók

- büntetés- végrehajtási intézetek fogvatartottjainál a befogadás napjától számított 15 napon belül, valamint a befogadás napjától számítva évente egy alkalommal

- TBC-s betegekkel érintkező személyek


A tizennégy és tizennyolc év közötti gyermekek szűrése szintén ingyenes, ennek feltétele egy orvosi beutaló (iskolaorvos, gyermekorvos, háziorvos) és szülői beleegyező nyilatkozat, mely a helyszínen megoldható.

Ne feledje: tünetek nélkül is lehet beteg. A tüdőszűrést a TBC időbeni felfedezésére vezették be, de sok más tüdőbetegség is kimutatható vele, mielőtt azok még tüneteket okozhatnának.

Az időben felismert betegség jobb eséllyel gyógyítható!

Mindenkit szeretettel várunk!

A tüdőszűrő állomás nevében:

Marosi Szilvia Klára sk.
ernyőfényképszűrő szolgálatvezető

vecses.hu
Close Menu