Újabb akciót tartottak a rendőrök az illegális gyorsulási versenyek és az ittas vezetés visszaszorításáraAz illegális gyorsulási versenyek és az ittas vezetés visszaszorítására tartottak akciót a rendőrök Budapest több kerületében - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a rendőrök a közterület-felügyelettel, a polgárőrséggel és a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve szombat éjjel 472 autót és utasát ellenőrizték Újpesten és a XV. kerületben. A rendőrök 23 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 14 autós ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.
 
Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, a sofőrök ittasságára és a biztonsági öv használatára. Vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását, és azt, hogy a jármű a körözési rendszerben szerepel-e.
 
Emellett a III. kerületi rendőrök az ittas járművezetők kiszűréséért és a közlekedési balesetek megelőzéséért Óbudán 550 sofőrt ellenőriztek, közülük kettőt előállítottak ittas járművezetés miatt.
 
A BRFK visszatérő ellenőrzéssel a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a "jogellenes gyorsulási futamok" visszaszorítására - írták a közleményben.
 
A fővárosban legutóbb tavaly novemberben volt hasonló akció.

MTI
Close Menu