Vihar - Kétszázhúsz járatot törölt Amszterdam repülőtere

Több mint kétszázhúsz repülőjáratot kellett törölni hétfőn Amszterdam Schipol nemzetközi repülőterén. Az Európa-szerte viharos időjárás miatt ezernél is több háztatás maradt áram nélkül Belgiumban – írta az MTI.A hollandiai repülőtér azt közölte, hogy a vihar miatt már 240, főként európai célállomásra induló járatot töröltek, a délután ismét felerősödő szél viszont újabb járattörléseket tett indokolttá.

A helyi sajtó arról számolt be, hogy a nagy erejű, a helyenként óránkénti 120 kilométert is előérő szél miatt akadozik a vonatközlekedés, több fővárosi villamos nem üzemel.

A szél fákat döntött közutakra, óriásplakátokat és villanyoszlopokat döntött ki, háztetőket rongált meg és számos településen elszakította a villanyvezetéket. A szolgáltatókhoz több mint 50 ezer bejelentés érkezett vasárnap óta.

A főként fapados légitársaságokat fogadó dél-belgiumi Charleroi repülőterét érintő járatok esetében is sok volt a késés, az érkező repülőgépeket többször az ország másik légikikötőibe irányították át.

autoszektor.hu
Close Menu