A Sziget fesztivál újabb környezetvédelmi díjat nyert

Újabb nemzetközi környezetvédelmi elismerést kapott a Sziget fesztivál. A rendezvényt ezúttal a londoni A Greener Festival Awards (GFA) gáláján díjazták.

 
A Greener Festival célja, hogy segítsen különböző rendezvényeknek és fesztiváloknak környezethatékony gyakorlatok megteremtésében az egész világon. A Sziget a Greener Innovations kategóriában kapott elismerést 

- közölte a fesztivál csütörtökön az MTI-vel.
 
A díjat a Sziget egy innovációval nyerte el. A tavalyi fesztivál idején, a fenntartható táplálkozást népszerűsítő étkezőblokkban, a Mama Earth Eatery-ben olyan ételeket lehetett kapni, amelyek előállítása alacsony CO2 kibocsátással járt, az innen származó ételmaradékot, lebomló műanyagból készült evőeszközöket és tányérokat pedig helyben feldolgozták egy mobil komposztáló berendezés segítségével.
 
Az így elkészült humuszt az Óbudai-sziget rekultivációjára fordítják. A helyszínen egy látványlabor is működött, ahol a komposztálás folyamatát ismerhették meg az érdeklődők.
 
"A Sziget kiemelt küldetése a fenntartható fesztiválozás alapjainak megteremtése, ezért is dolgozott ki egy hosszútávú tervet ennek kapcsán, amit áprilisban a Föld Napja alkalmával fogunk bemutatni" 

- mondta Kádár Tamás főszervező.
 
A fesztivál idén már kapott egy környezetvédelmi elismerést: januárban a hollandiai Groningenben a környezetvédelem terén elkötelezett fesztiválnak járó díjat nyerte el.

MTI
Close Menu