Csalók próbálják becsapni az időseketMár nem csak a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem csalók is - hívta fel a figyelmet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.Lakatos Tibor azt mondta, csalók és nyerészkedők különböző hamis ígéretekkel keresik meg főleg az időseket, és fertőtlenítőszereket, fertőtlenítő takarítást kínálnak. Jelezte, több ilyen bejelentést is kaptak, ezért a rendőrség folyamatosan figyeli az ilyen jogellenes cselekményeket. Hozzátette: a csalók szankciókra számíthatnak, velük szemben a rendőrség büntető- vagy szabálysértési eljárásokat indít.
 
A Monori Rendőrkapitányság az alábbi felhívást tette közzé a lakosság tájékoztatására:

A csalók a veszélyhelyzetre sincsenek tekintettel!

Legyenek körültekintőek, és az egészséges bizalmatlanság elvét követve, minden alakalommal győződjenek meg a kapott telefonhívás valóságtartalmáról!

Az új koronavírussal kapcsolatban, vagy arra hivatkozással érkező, koronavírus szűrés/teszt ingyenes vagy kedvező árú elvégzésére, termék eladására, vagy családtagot ért fertőzés miatt felmerülő anyagi hozzájárulásra irányuló telefonhívásokat minden esetben szakítsák meg, és ellenőrizzék!

Az új koronavírussal kapcsolatban hiteles és naprakész információkat talál a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről, és a panaszok esetén szükséges teendőkről a https://koronavirus.gov.hu/ tájékoztató oldalon, valamint az ingyenesen hívható információs vonalakon: 06 80 277 455, 06 80 277 456.

Monori Rendőrkapitányság
Close Menu