Karbantartás és fejlesztés miatt lezárják a ferihegyi repülőtér futópályáit tavasszalKarbantartás és fejlesztés miatt lezárja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője mindkét futópályát tavasszal, de a korábbi gyakorlathoz képest a lezárás rövidebb ideig tart majd.

   
A repülőtér üzemeltetőjének keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a betonfelületek karbantartása, a dilatációk cseréje, és más karbantartások miatt március utolsó hetében lezárják az 1-es futópályát. A 2-es futópályát május végétől két hétre zárják le.

Utóbbinál a karbantartás mellett a fénytechnikai rendszert is fejlesztik, emellett a gépek várakozására kijelölt pont közelebb kerül a futópályához, így csökkenni fog egyes járatok fordulóideje.
   
A Budapest Airport a legmagasabb repülőtéri biztonsági színvonal fenntartása érdekében minden évben - szükség szerint akár gyakrabban is - korszerűsíti és karbantartja a futópályákat és gurulóutakat.

Az idei munkálatokat úgy időzítette a Budapest Airport, hogy mind az 1-es, mind a 2-es futópályát még a nyári csúcsidőszak előtt újra átadhassák a forgalomnak.

MTI
Close Menu