Koronavírus - Gyorsaságimotoros-vb - Törölték a MotoGP katari nyitófutamátTörölték a gyorsaságimotoros-világbajnokság jövő heti katari nyitóhétvégéjének programjából a király kategóriának számító MotoGP küzdelmeit a koronavírus terjedése miatt bevezetett helyi korlátozások következményeként.

   
A MotoGP és a szervezők közös vasárnapi közleményükben azt írták, hogy a jelenlegi helyzet szerint az Olaszországból Dohába érkező közvetlen járatok utasait, illetve minden olyan országba belépőt, aki az elmúlt két hétben járt Olaszországban minimum 14 napra karanténba helyezik. Ezt az intézkedést az olasz járványügyi helyzet miatt vezette be Katar.

Márpedig a MotoGP szorosan kötődik a dél-európai országhoz, a mezőnyben két olasz csapat van (Ducati, Aprilia), hat olasz versenyző és az istállóknál sok olasz dolgozik. A közlemény szerint ezért döntöttek a kategória versenyének törlése mellett.
   
A versenyhétvégét ugyanakkor megrendezik Losailban, mivel a Moto2 és a Moto3 mezőnye már a múlt héten Katarba érkezett tesztelésre.
   
Az új koronavírussal megfertőződöttek száma Olaszországban a legnagyobb Európában, vasárnap már átlépte az 1600-t, a betegek közül 34-en haltak meg.

MTI
Close Menu