NFL - Tom Brady nem marad a New England PatriotsnálA hatszoros bajnok Tom Brady húsz év után távozik a New England Patriots amerikaifutball-csapatától.

   
A 42 éves irányító közösségi oldalain köszönte meg az elmúlt két évtizedet a foxborough-i együttes vezetőségének, Bill Belichick vezetőedzőnek, valamint a szurkolóknak.
   
"Hálás vagyok azért, amit tanítottatok nekem, kibontakozhattam, és ez az, amire minden játékos vágyik" 

- fogalmazott a legendás irányító.
   
Bradyt 2000-ben az amatőr játékosbörze (draft) 199. helyén szerezte meg a Patriots, és Belichick vezetésével, valamint az ő irányításával az együttes szinte egyeduralkodóvá vált az NFL-ben: 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).
   
Brady a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege. Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának legjobb csapatának is tagja.
   
Az amerikai szaksajtó szerint a veterán irányító a Tampa Bay Buccaneersben folytathatja pályafutását.

MTI
Close Menu